Onderhoud en reparatie - Distributieriem

Vervanging van de distributieriem is een complexe handeling en is alleen weggelegt voor specialisten, waarvoor juist gereedschap, opleiding en expertise nodig is. Wat vervangt u liever, een distributieriem of de gehele motor?


De distributieriem is de belangerijkste onderdeel van de motor. Wanneer de distributieriem niet tijdig vervangen wordt, kan deze breken waardoor de motor vastloopt. Dit is niet alleen erg gevaarlijk in het verkeer, de schade die optreedt kan oplopen tot duizenden euro’s. Het kan zelfs zo erg zijn dat de schade aan de motor permanent is en niet te repareren.

Elke autofabrikant hanteert voor haar autotypes verschillende vervangingstermijnen voor de distributieriem. Deze vervangingstermijn wordt uitgedrukt in een maximaal aantal gereden kilometers met de distributieriem. Voor degenen die dit kilometrage niet halen, heeft de fabrikant een maximaal aantal jaren vastgesteld dat veilig met de distributieriem gereden kan worden. Deze gegevens zijn terug te vinden in het  instructie- of onderhoudsboekjes van de auto.

Kijk in het onderhoudsboekje van uw auto voor informatie over de laatste vervangingsdatum! Is dit niet ingevuld, kijk dan of u een sticker hebt onder de motorkap met daarop de laatste datum of kilometrage waarop de distributieriem voor het laatst vervangen is. Kan u geen sticker vinden en weet u niet wanneer de riem voor het laatst vervangen is, dan is het verstandig om de distributieriem direct te laten vervangen! Weet u niet wanneer de distributieriem voor het laatst vervangen is,  neem dan contact op met autobedrijf Bergsma & Buchner. Wij kunnen u vakkundig aangeven wanneer de distributieriem vervangen moet worden, en kosteloos brengen wij een offerte op maat uit voor uw auto.


Voor uw voordelige en goedkope distributieriem moet u bij autobedrijf Bergsma zijn, aangesloten bij Autocrew